diumenge, 2 d’octubre del 2011

Acta assemblea 15M Camp de Túria 30/09/2011


Acta Assemblea  15M Camp del Túria
Data: 30 de setembre de 2011
Lloc: Pl. de l'Ajuntament
Assistents:  15 persones


Versió curta

Modera: Marga/ Secretaria: Anna
Hora d’inici: 20:15

Temes tractats:

  1.-  Lectura de l’acta anterior
ok
2.-Torn obert de paraula
ACORDS: Attac farà una xerrada sobre la crisi financera actual i es tractarà de fer en la Pobla de Vallbona i/o en altre espai en Llíria. La convocatòria es concretarà la propera assemblea.
 3.-  Dinamització de les comissions o continuar com actualment :

ACORDS: Continuem funcionant sense comissions, ho farem  per grups de treball espontanis.
  4.- Presentació per part de sobirania alimentaria del projecte d’horts d’oci:

ACORDS:  : Es presentarà el projecte en Llíria i en la Pobla de Vallbona i s'anirà mirant el model de Godella.

5.- Resum assemblea BPU del 25 de setembre i resolució de les qüestions plantejades per la coordinadora:
ACORDS:
A les preguntes de la BPU :       1.- si, que treballen
         2.- Si, clar
         3.- ara mateix tant ens fa

Afegir el concepte d'Assemblea Comarcal, en l'annex B "Intentar superar la actual atomización.....)
Propostes a dur a la BPU:   Convocar menys manifestacions i preparar-les millor.  Per exemple la del 15 d'octubre.


6.Altres informacions: activitat al correu:
Dos assemblees noves ens han contactat, la de Serra i la del Barri de Sant Isidre que duen unes tres setmanes funcionant.


7.Convocatòria següent assemblea. Representant per a la BPU, moderador/a i secretari/a:


-Propera assemblea, divendres 7 /10/11, 20h, Plaça Major de Llíria.
-Representant per a la BPU proper diumenge: Antonio 
-Moderador/a i secretari:/a es decideix que es trie abans de començar cada assemblea i no l'anterior perquè mai es sap si podràs vindre o no.

Hora de finalització: 22:30h


Acta versió complerta

Acta Assemblea 15M Camp del Túria
Data: 30 de setembre de 2011
Lloc: Pl. de l'Ajuntament
Assistents: 15 persones

Modera: Marga/ Secretaria: Anna
Hora d’inici: 20:15

Temes tractats:

  1. Lectura de l’acta anterior
Ok

  1. Torn obert de paraula
2.1.- DEBAT:
Mafi: parlà amb Juanma del ADL de Llíria sobre el projecte d'horts que planteja Sobirania Alimentaria i li semblà molt be. Diu que ens fiquem en contacte amb ell per a comentar-li-ho mes detalladament i parlarà amb el regidor.
Antonio: Javier Descalzo proposa presentar el projecte en la Pobla de Vallbona i s'ofereix també a fer una xarrada sobre Attac en la que presentaria el moviment i pot aprofundir en el tema econòmic que ens interesse.
Alberto: Explica que es Attac: Un moviment ciutadà internacional que treballa contra les conseqüències de la globalització econòmica i del capitalisme. Pobreza Zero fa una xarrada el proper dimecres 5 d'octubre a les 19h en el Centre Sociocultural de l'Eliana.
Miquel: "va..concretem ja la xerrada d'attac" Proposa que verse sobre la Crisis financera actual ja que es el que mes ens està afectat ara mateix.
Mireia: Proposa fer la xerrada en altre lloc que no siga el Casa Jaume I, es l'opció mes fàcil però cal que canviem per fer-nos vorer

2.2.-ACORDS:
Attac farà una xerrada sobre la crisi financera actual i es tractarà de fer en la Pobla de Vallbona i/o en altre espai en Llíria. La convocatòria es concretarà la propera assemblea.

  1. Dinamització de les comissions o continuar com actualment :
3.1.- DEBAT:
Antonio: Comenta el mail que ha enviat Javier al respecte on manifesta que el funcionament per comissions es mes millor. Creu que estaria be però ha hagut una evolució natural que ha extingit les comissions i no funcionen, excepte la de sobirania alimentaria.
Marga: ¿Qué comisión le interesa a Javier?
Ramón: En la comissió de sanitat ens vam quedar 2 persones i 2 no podíem fer molt..
Mireia: Recolza la proposta de l'assemblea anterior on es plantejava funcionar per grups de treball
Hugo: Proposa que es dividim en 2 grans comissions o grups, un format per la gent que te mes interès en la política i l’altre format per la gent més interessada en coses d'ací com ara formació, horts comunitaris i d'oci, banc del temps, etc.
Antonio: La coordinadora BPU va a facilitar les coses ja que coordina accions conjuntes.
A mes en la xarxa n-1 hi ha molta facilitat per a crear grups, de moment ell ha creat els següents grups (que es poden eliminar, ampliar segons ho vegem): ocupació, educació, sanitat, taller informàtica, teatre, sobirania alimentaria i banc d'intercanvi
Alberto: En l'Eliana vam fer al principi 2 comissions, una d'assumptes locals i altra de generals.
Ramón: no fan falta comissions, podem funcionar per grups de treball que es creen en el moment després d'una proposta.
Antonio: No passa res si som pocs, estem fent-ho be. En el correu de l'assemblea han arribat 2 mails que l'han omplit d'alegria, un de l'assemblea de Serra, creada fa tres setmanes on ens demanen col·laboració i altre de l'assemblea del Barri de San Isidre en València. Açò demostra que el 15m no està acabant-se sinó que continua ben viu.
Parlem totes i..

3.2.- ACORDS:
Continuem funcionant sense comissions, ho farem per grups de treball espontanis.
  1. Presentació per part de sobirania alimentaria del projecte d’horts d’oci:
4.1.- DEBAT
Mireia: presenta el projecte (vorer document que passaren per mail) Es una presentació del projecte, si l'accepten es concretarà mes.
En Godella hi ha un banc de terres que sembla interessant
Alberto: Veu dos coses diferents:
1.- horts amb finalitat d'oci
2.- horts amb finalitat de producció i comercialització
Mireia: Una opció i l'altra no s'exclouen. Es tracta de fer que l'ajuntament siga l'intermediari entre els que tenen la terra i els que la volen , i que cadascú trie per a que la vol. En el projecte que hem presentat fiquem que les terres is que poden ser per a comercialització perquè es una eixida per a determinada gent.
Hugo: avui en dia no hi ha ningú que veja en l'agricultura una eixida així que no val la pena fer un projecte pensant en això
Antonio: Isabel ha enviat un mail amb el resultat de la consulta que va fer a l'ajuntament de Godella. Allí, per sorteig es designen parcel•les de 50m2 als veïns/es que ho sol·liciten. Josep Perez es el responsable en l'ajuntament d'aquest projecte, està disposat a parlar amb els seu homòleg en l'ajuntament de Llíria per explicar-li com s'ho fan allí.
Hugo: el cas de Godella es diferent a Llíria, allí tota l'horta està protegida, en Llíria no
Mireia: La unió de llauradors i ramaders va fer la campanya "El camp es vida fes-lo teu" i fan xarrades per a motivar a la població en aquest sentit. Es una opció cridar-los per a que en facen una en la comarca.
Mafi: Alló mes interessant es que si açò va endavant ja es suficient propaganda, quan la gent veu resultats es motiva mes que anant a una xerrada.

4.2.- ACORDS: : Es presentarà el projecte en Llíria i en la Pobla de Vallbona i s'anirà mirant el model de Godella.

  1. Resum assemblea BPU del 25 de setembre i resolució de les qüestions plantejades per la coordinadora:

5.1.- DEBAT:
Antonio: Juan ha passat varis documents pel mail sobre la darrera assemblea BPU a la que ell va acudir en nom de l'assemblea camp de Túria tal i com vam quedar.
Tot versa sobre el funcionament de la coordinadora BPU. En el que han elaborat no contemplen la nostra assemblea ja que parlen d'assemblees locals i coordinadores comarcals i nosaltres som assemblea comarcal...\t\t\t

Des de la BPU fan 3 preguntes a totes les assemblees que hem de respondre:
1.- Estem d'acord a l'Assemblea 15M Camp de Túria en que continuen els treballs del Grup de Treball "Hacia la Huelga General"? Si/No)
2.- Estem d'acord en que el portaveu de l'Assemblea 15M Camp de Túria tinga vot decisori per canviar l'hora i lloc (prop de la plaça 15M de València) en circumstàncies especial per la pròxima reunió de la Coordinadora de BPU's? Si/No)
3.- Estem d'acord a l'Assemblea 15M Camp de Túria en que es recuperin les assemblees extraordinàries mensual de caràcter general de les BPU's una vegada al mes els diumenges?, en cas afirmatiu pensem que deurien ser decisòries o consultives?)

Mireia: Amb tanta manifestació la gent es crema i acaba no poder anar a totes. La darrera manifestació convocada per la plataforma d'afectats per les hipoteques (PAH) va anar poca gent i això li lleva efectivitat a l'acció ja que es tracta de donar una visió de que som molts/es.
Fa una Proposta per a la BPU: reduir nombre de manifestacions per a que puga preparar-les millor.
Miquel: afegiria a la proposta començar per centrar-se en preparar la convocatòria del 15 d'octubre.
Ramón: si, es millor fer una massiva que moltes amb poca gent.
Alberto : La funció de la BPU es coordinar accions comuns sembla que a cap assemblea li ha donat temps en les 2 setmanes que marcà la BPU de consensuar respecte al que plantegen.
En l'Eliana per exemple vam fer les següents observacions al document BPU:
1.- Els representats de grups de treball no han d'anar a la BPU nomes quan es tracte un punt que siga del seu interès sinó sempre ja que això crearà lligams.
2.- No ha de ser un vot per assemblea sinó que s'han de comptabilitzar els vots dins de cada assemblea per a que no compte igual una assemblea de 10 persones que una de 100.
3.- No s'acaba D'entendre la pregunta sobre el grup de vaga general perquè una vaga general no pot eixir nomes del 15m sinó que s'ha de parlar amb sindicats i demés, una vaga general es molt seriós i complexe
Allò important és que es continue treballant en cada assemblea el document BPU i si no es dos setmanes serà en un mes però a la fi tindrem la metodologia de funcionament BPU realment consensuada .
Miquel: el tema es parlar de coses més practiques, la pràctica donarà resposta a coses que ara es plantegen de forma molt abstracta i farragosa
Mireia: te un dubte: com vota el representat de l'assemblea a la BPU?
Se li aclareix que el representat ha de consultar primer en la seua assemblea i desprès votar en la BPU.
Hugo: Cal vorer qui ha organitzat la coordinadora BPU. Cal ser conscients que des del principi hi ha un tufillo, hi ha interessos per a que el moviment siga una cosa diluïda, tractant d'ajuntar totes les esquerres inclús algunes dretes i això es impossible. Cal anar a més, a accions mes fortes perquè cada cop es mes fort allò que ens estan fent. La lluita social es molt mes senzilla de fer que per exemple aquestos debats sobre la BPU.
Miquel: no li sembla que hi haja tufillo però si que son debats massa farragosos sobre la metodologia i ja es vorà conforme anem fent pràctica
Mireia: Fa referencia a l'organització de Porto Alegre, assemblees menudes que es coordinen en assemblees mes grans..Nosaltres no estem educats per a funcionar així, es tracta d'aprendre a fer-ho i no agobiar-se perquè encara no ho fem bé
Mafi: està D'acord però és que hi ha coses que ens apremien més i açò ens fa anar a rellentí.
Mireia: No tenim presa, si açò es un abans en la societat es un canvi molt profund i això no es fa de la nit al dia.
Miquel: si però falten més fets concrets
Mireia: ja, però al principi era mes caos i anem millorant
Mafi: ja, perquè ara som mes poca gent
Miquel : si anem aprenent però cal fer-ho sobre coses concretes, no perdre massa temps amb metodologies
Alberto : Estem reproduint el debat que va haver a l'Eliana . Son temes farragosos però bàsics i nomes cal tractar-los ara que comença a funcionar. Es perillós no coordinar-se ja que el 15m es molt ampli i si no ens coordinem podem quedar aïllats i que es diluïsca.
El 15 m te repercussió mediàtica.
Gloria: Es interessant coordinar-se perquè sinó es pot pedrer l'horitzontalitat del moviment perquè si no decidim aquestes coses entre totes ho farà una cúspide que decidirà i la resta seriem la base dirigida....el que reproduiria el sistema contra el que estem.
Mireia: Ok, aleshores, preparem la convocatòria del 15 d'octubre...
Miquel: si, però cal vorer bé qui l'ha convocat amb quin objectiu etc
Paco: Es una convocatòria mundial
Antonio: jo no he trobat informació..
Alberto: convoca democràcia real ja, és mundial i pel canvi social contra el sistema que tenim. En valència està convocada...
Hugo: Per a finalitzar creu que açò es un bon assaig d'un futur que unes poques persones creem possible però amb la innocència de creure que els que tenen el poder el van a soltar quan siga'm molts. Si no els tirem i de males maneres no se n'aniran. Cal revisar la consigna de pacifisme.
Mireia: fa una proposta: fer xerrades sobre educació a pares, mares i professionals de l'ensenyament

5.2.- ACORDS:
A les preguntes de la BPU : 1.- si, que treballen
2.- Si, clar
3.- ara mateix tant ens fa

Propostes a dur a la BPU:

Afegir el concepte d'Assemblea Comarcal, en l'annex B "Intentar superar la actual atomización.....)
Convocar menys manifestacions i preparar-les millor. Per exemple la del 15 d'octubre.

6.Altres informacions: activitat al correu:
Ja ho ha comentat Antonio en el torn lliure de paraula

7.Convocatòria següent assemblea. Representant per a la BPU, moderador/a i secretari/a:

-Propera assemblea, divendres 7 /10/11, 20h, Parc de la Bombilla, (Porta del costat de Mercadona).
-Representant per a la BPU proper diumenge: Antonio
-Moderador/a i secretari:/a es decideix que es trie abans de començar cada assemblea i no l'anterior perquè mai es sap si podràs vindre o no.

Hora de finalització: 22:30h



Proposta d’Ordre del dia per la assemblea del 7 d'octubre.

1.- Elecció de moderador@ i secretari@

2.- Lectura i aprovació, si es cau, de l’acta de l’assemblea anterior.

3.- Torn obert de paraula (15 minuts màxim).

4.- Informació de les converses per a la presentació del projecte d'horts als Ajuntaments

5.- Informació de l'acte de presentació d'ATTAC

6.- Convocatòria manifestació 15 d'Octubre

7.- Resum de la reunió de la Coordinadora BPU del 2 d'octubre . (Antonio)

8.- Altres informacions.

Activitat al correu de l'Assemblea, (Antonio)

7.- Convocatòria de la següent assemblea, ordre del dia.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada