dimarts, 28 de juny del 2011

Proposta de Manifest

Som persones normals i corrents com tu: gent que cada día estudia , treballa o busca feina, gent amb familia i amics, gent que lluita per un futur millor.
Uns som mes progressistes, d´altres mes conservadors. Pero tots estem indignats pel panorama politic, económic i social actual. Per la corrupció dels politics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadá ras.
Hi ha uns drets básics que haurien de ser coberts en aquesta societat: el dret a l´habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l´educació, a la participació politica, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum
dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.
El actual sistema económic i de govern no atén aquestes prioritats. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, procurant el mes gran benefici per a la societat, no la de enriquir-se amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders económics i aferranse al poder.
Els ciutadans formem part de l´engranatge d´una maquina destinada a enriquir una minoría que ni tan sols sap de les nostres nesessitats. Som anónims, pero sense nosaltres res d´aixó existiría, ja que nosaltres movem el
mon.
Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat económica que mai s´aplica al benefici de la majoría, podrem eliminar els abusos que tots patim. Som persones, no productes de mercat.
Units podrem cambiar-ho¡
Participa! Es el teu dret!

PROPOSTES PRINCIPALS PER A UNA DEMOCRÁCIA JUSTA I PARTICIPATIVA

  • Modificació de la llei electoral. Garantint la representació i proporcionalitat dels partits minoritaris i la voluntat social. Acabant am el bipartidisme.
  • Limitació de les assignacions econòmiques i privilegis del càrrecs públics e incapacitació dels condemnats per corrupció.
  • Dret a referèndums en decisions socioeconòmiqes importants i pressupostos participatius a nivell municipal, autonòmic i estatal.
  • Conversió en bens de utilitat pública dels bens de primera necessitat (energía, comunicació, alimentació, transport ).
  • Control ciutadà de les practiques de les entitats bancàries. Prohibició de les clàusules abusives en les hipoteques.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada