dissabte, 23 de juliol del 2011

Acta assemblea 15m Camp de Túria 8/7/2011

ASSEMBLEA CAMP DE TÚRIA
Acta Reunió 08 de Juliol de 2011

- Reunió de les comissions
- Explicació accions de aquesta setmana:
       - Ana comenta sobre la cercavila del diumenge 3 de Juliol en la que van asistir unes 40 persones, els problemes amb la Policia Local de Llíria la cual demanà el noms i dni's del asistents al finalitzar encara que finalment no es van donar. Comenta el fet de que hi havia poca gent al carrer i la conveniència de el diumenge no pareix el millor dia per aquestes accions.
         Se debat sobre el fet de si demanar permis al Ajuntament abans de les accions: encara que no hi ha consens al respecte, el sentiment general es noo forçar les accions fins el punt de que ens denuncien.

       - Mireia comenta sobre les visites Servef que en la primera del dimecres no tinguirem cap problema amb la Policia, pero si en la del dijous per utilitzar una taula a la porta del Servef. Va apareixer la Policia Local, i posteriorment la Guardia Civil, que demanarem llevar la taula per no tindre permis. Prengueren nota dels noms+dni+telef. (no queda clar si legalment poden demanarte el telèfon) i encara que ens tractarem de forma correcta, queda clar que hi ha un canvi d'actitut per part de la Policia en contra de les accions del Moviment15m, fins ara permisiu.
         Finalment ens obliguen a retirar la pancarta que haviem ficat front el Servef i demanarem copies de les fulles que estavan damunt de la taula.
         Per ultim es comenta que per part de la gent que estava al voltant vaem rebre recolçe i comentaris solidaris pel fet policial.

       - Fèlix comenta sobre el Taller de Teatre popular que va començar el dimecres 6 de Juliol 19h, diguent que erem 7 persones i que es tracta de fer un teatre revindicatiu i al carrer.
         Se està pensant en fer una obra assemblearia al final de aquest primer periode del taller (fins a Juliol)

       - Juan comenta sobre la xerrada de la Plataforma de Afectados por las Hipotecas fet el dimarts 4 de Juliol a les 20h al Parc de L'Eliana.
         S'adjunta copia del resumen de la xerrada, destacant-se les cuestions de la "Dación en Pago", la ILP per canviar-la al Congresdels Diputats a Madrid i les propostes de accions recomanats per la plataforma.
         A la proposta personal de "okupació" de la vivenda si es fa efectiu un "deshaucio", se comenta que legalment la ocupació de una vivenda es un delicte penal.

       - Antonio comenta sobre la Assemblea a L'Eliana del dilluns 4 de Juliol a les 20h, destacant que L'Eliana treballa les comissions a banda de l'assemblea en altres dies, algunes de elles per correu electrònic i que pareix més efectiu que lo que fem a la de Camp de
Túria.
         Es fa un resumen, donant la paraula a Alberto, de la Assemblea de L'Eliana, de les dos accions proposades:
               - Concentració davant del Banc de Espanya a València el dia 20 de Juliol a les 12h. Recomanen fer pancartes i anar en pesetes per demanar canviarles per euros.
               - Taula del moviment 15m de L'Eliana en la Fira de Artesania al Parc de L'Eliana el dissabte 9 i el diumenge 10 durant toto el dia, en activitats de tallers, musicals, etc.

       - Amparo comenta sobre la primera assemblea a Benaguasil el dilluns 4 de Juliol, en asistencia de unes 10 persones. No concretaren accions ni nova reunió, però s'espera fer una segona per al dilluns dia 18 de Juliol.

- A proposta de l'assemblea la pasada setmana, es demana a Lluis fer un resumen de les cuestions relatives a la Taxa de Fem a la Comarca.
 Es destaquen els següents punts principals:
       - La Taxa no és per l'arreplega del fem, que és altra taxa que depend del ajuntament.
       - La Taxa es pel reciclatje de la "borsa gris" per normatives europees.
       - El controla un Consorci que en la nostra comarca pertany a la Zona VIII (Serrans, Foia Bunyol, Camp de Túria i Requena-Utiel)
       - Que hi han 2 plantes de tractament de residus (Llíria, en 1 any de retard en la seua posta en marxa, i Caudete) i un Abocador (a Caudete)
       - Que mentres tant el fem fa "turisme" en camions anant-se a Villena o Algimia d'Alfara i incrementant el cost del reciclatje i altres escàndals (Cas Brugal a Alacant)
       - Que el percentatje de aprofitament teóric per fer compost, deuria ser de un 80%, però es sospita de que no arriba al 20%. El compost es de tan mala qualitat que no serveix per abonament agrícola.
       - Que la clau per estalviar costos i reduir la Taxa pasa per reciclar (vidre, plàstics, cartró,...) en els contenidor de colors i el Eco-Parc, ja que en la compra del productes paguem per a que Ecoembes s'encarregue de la recollida i reciclatje; si no reciclem, paguen dos vegades.
       - Que l'Ajuntament de Llíria va comprometre reduir la taxa als seus habitants pel fet de instalar la planta al seu municipi, cosa que no se ha fet; la taxa a pujat entre 2009 i 2011 desde els 30€ fins a 80€, pagant més les urbaitzacions i nuclis aillats que al poble (se comenta que a Olocau han pagat fins a 200€)
       - En quant a si pagar o no el rebut, es comenta que per experiències anteriors per tal de fer reclamacions cal primer pagar. La gent que no va pagar, finalment ha tingut que fer-ho en recàrrec.
       - Que es deuria reclamar als politics mesures de reducció del fem i de potenciació reciclatje.
       - Comenta que no pasarà molt que el politics plantejaran com a solució les incineradores, que podria suposar un increment de 25€-50€ més la Taxa, a banda dels problemes mediambientals derivats.

- Propostes de les comissions:
       - Educació:
               - Dijous 14 de Juliol 19:30h al Casal Jaume I (Av. Els Furs, 17) a Llíria pase de un documental sobre la crisi i posterior debat.
               - Oferiment del Casal Jaume I per altres accions aprovades per l'assemblea.
       - Socieconòmica:
               - Fer una xerrada i enviar la presentació (powerpoint) que a Llíria va fer la Plataforma Per una Llíria Habitable fa un any. No es concreta dia.
               - Modificació del Manifest de l'assemblea aprovat la setmana anterior per incloure questions sobre el atur i el treball solidari. Pendent de la proposta, que es publicarà al blog.
               - Treballar en la posta en marxa dels Bancs de Temps.
       - Sobirania Alimentària:
               - Diumenge 17 de Juliol 18h a la Plaça Major de Llíria i posterior visita al Hort comunitari La Verdolaga.
       - Sanitat:
               - Fer una xerrada de la Asociación por la Sanidad Pública a Llíria.
No es concreta data.
       - Transports:
               - Biciletada per la Comarca eixint dels pobles i arribant a La Pobla de Vallbona on es farà un dinar. S'aprova per al dissabte 17 de Setembre, encara que s'ha de treballar la logistica (furgonetes, pancartes, itinerari definitu, demanar permis, beguda pel dinar, etc.) i publicitarla als pobles.
       - Coordinació:
               - Es fa la proposta de mantindre un moderador (dona la paraula i segeuix i controla el ordre del dia) i un redactor de l'acta (que deu ser entregada a la Comissió de Comunicació per publicació al blog en 24h-48h) en cada assemblea, rotatiu i voluntari. S'aprova per consens;
Javier es presenta voluntari com a moderador pel dia 15 de Juliol.
               - La propera assemblea plantejarà una proposta per l'aprovación del les propostes, segons el següent criteri:
                       1er. Per Consens Directe (tots d'acord a la primera vegada)
                       2on. Per Consens Indirecte: no hi ha acord en consens inicial; es fa un torn de debat fins a aplegar a un consens.
                       3er. Per votación al 85%: quant no hi ha forma de aprovar per consens un tema, finalment es propossaria una votació que deuria ser aprovada al menys per un 85% dels presents a l'assemblea.
               - Es tracta sobre el ordre del dia de les assemblees amb 2 propostes:
                       a) Treballar les comissions a banda de les assemblees setmanals; no aprovada.
                       b) Fer alternes cada 15 dies de una banda una assemblea focalitzada en les reunións de les comissions i altra l'assemblea propiament en debatre les propostes de les comissions, accions i altres temes; no aprovada.

- Ordre del dia per la següent assemblea (15 de Juliol):
                       1.- Reunió de les Comissions (30 minuts)
                       2.- Lectura de l'acta de la anterior assemblea (5 minuts)
                       3.- Resumen de l'ordre del dia de l'assemblea (2 minuts)
                       4.- Torn de paraula lliure (5-10 minuts) en temes que no siguen  propostes o temes tractades en les comissions.
                       5.- Resumen de les accions de aquesta setmana (15 minuts)
                6.- Lectura i debat de les propostes de les comissions i creación  de grups de treballs de les accions aprovades i derivades de les  propostes (10 minuts aprox. per  comissió; màxim 1 hora)
                       7.- Proposta del "Ordre del Dia" de la assemblea del 22 de Juliol (5 minuts)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada