dimarts, 26 de juliol del 2011

Acta assemblea 15M Camp de Túria 22/7/2011

ASSEMBLEA CAMP DE TÚRIA
(35 assistents) Moderador Josep; Secretari :Lluís



1.- Reunió de les comissions fins les 8,30.

2.- Lectura i aprovació de l’acta anterior :

Iris llig l’acta de l'assemblea anterior que s’aprova sense modificacions.

3.- Resum de l'orde del dia de l’assemblea de hui.

4.- Aclaració dels problemas de funcionament de la Comissió de Comunicacions i propostes de solució.

- Ana : he parlat amb Amadeu i li ha facilitat les dades per recuperar totes les adreces.

- Ramón recuperara la informació i la introduirà al grup de debat del google grups. A més penjarà l’acta de cada assemblea i farà d’administrador del blog.

5.- Resum de les accions d’aquesta setmana:

Alberto informa de l’acció del dimecres 20 de juliol davant del Banc d’Espanya. Degut un defecte de forma en la presentació de la comunicació, la delegada del govern va denegar en principi l’autorització. Malgrat això després d’algunes gestions de la parlamentaria Marga Sanz, l’acte va contar amb el “consentiment legal”. Degut aquesta circumstància la policia va identificar varies persones com responsables. La convocatòria va tindre bona resposta més de cent persones i l’acte es va desenvolupar molt bé, excepte per certs moments cap al final quan alguns manifestants van demanar la identificació a un policia i van fer fotos de manera molt directa de les plaques d’identificació. La reacció de la resta demanant responsabilitat va tranquil·litzar la situació que no hi va tenir conseqüències. Van gravar una entrevista per a RNE. El ressò mediàtic hagués estat possiblement major de no haver coincidit amb la dimissió de Camps. Es fa globalment una valoració positiva.

S’obri un debat sobre com actuar respecte a la policia en situacions paregudes.



L’opinió general es evitar enfrontaments innecessaris que desvien l’atenció sobre l’objectiu i poden tindre com a conseqüència multes i altres sancions. En principi s’acorda com a mesura general comunicar les accions.

6.- Reflexió sobre l’objectiu de l’assemblea, autocrítica del funcionament, etc.:

Lluís : M’he preguntat ; “per que ha tingut èxit el 15M i no altres convocatòries anteriors?”.

Sobre els temes que planteja . S’ha centrat en dos eixos la crítica a l’actual sistema democràtic i al sistema econòmic. És normal que haja plantejat el tema econòmic per que el desencadenant fonamental ha estat la crisi econòmica, però és molt important que haja plantejat el tema del dèficit democràtic i les vinculacions que tenen entre si, eixe és un aspecte prou original.
La sensibilitat cap aquest tema tal vegada explique l’èxit d’aquesta convocatòria front a altres que han hagut anteriorment on es plantejaven aquestes coses i han tingut una resposta molt més fluixa. Una clau d’aquesta diferencia ha estat en els convocants, fins ara organitzacions institucionals (partits , sindicats, organitzacions amb un marcat sesgo polític. Els convocants del 15M han aparegut com una cosa diferent dels de sempre, i això ha estat fonamental per a que sectors de població que fins ara havien estat al marge de les mobilitzacions haja respost. Les ocupacions de la plaça, la dinàmica de les assemblees, ha contribuït a crear la imatge d’una moguda diferent, on el control, el protagonisme no estava en unes d’organitzacions ( que representen a la generació que vam participar en la lluita contra el franquisme) en les que no es senten identificats, o no es confia, sinó en els propis participants.
Es a dir que quan estan criticant a aquesta democràcia estan fent una crítica a unes formes de fer política, a un llenguatge, a una estètica en els que es senten identificats.
El haver trobat la connexió amb aquesta generació i haver-la mobilitzat és una aportació importantíssima del 15M. Això a més li ha donat una projecció mediàtica i social i un grau d’acceptació a les seues propostes desconegudes fins ara. Això ja és passe el que passe una aportació que deixa solatge i serà un punt de partida més avançat en el camí de la resistència i la rebel·lió.

Quin és el futur que pot tindre això?. Ara mateix és un moviment social incipient, que aglutina, sensibilitats i posicions ideològiques diverses. Amb una organització assembleària i un procediment de pertenència molt obert. (per sobrepassar ja el temps màxim, deixa ací l’exposició) disculpes
Isabel : Veig poca eficàcia. Em sembla que fem poques accions i amb poca participació. Proposa que lligam els punts bàsics del 15M i que per a cada acció ixca un vehicle amb megafonia per fer difusió de qui som i que fem.
Antonio : Cal parlar en positiu estem fent molt. No solament hem de pensar en les coses generals platejades al decàleg. Altra línia és aconseguir un canvi en la mentalitat i començant des de baix com per exemple a l’hort, el banc de temps, ...
Mafí : Agraeix a la gent jove el haver pres la iniciativa de convocar la primera assemblea. Opine que som massa autocrítics i que el 15M és molt positiu.
Hugo : Viene un diluvio y estamos haciendo un buen barco con futuro.
Felix : Cal tindre clar l’objectiu de cada acció que emprenem. Concretar que volem aconseguir, quin és la participació satisfactòria, a qui s’anem a adreçar i després poder valorar si hem aconseguit aquests objectius. Si no fem això pot fer valoracions diferents i no ens ficarem d’acord, fica com exemple el cercavila o manifestació i les diferents valoracions sobre el seu resultat.
Iris : Proposa continuar amb la metodologia que vam començar : Proposta – consens – acció.
Antonio : Ja s’esta fent l’hort i el banc de temps i per a les altres accions falta planificació.
Ana : Son coses diferents. Es fan altres coses a més de les accions. Cal canviar la mentalitat. Hem avançat en la metodologia des de la primera assemblea. No sabíem però estem aprenent. Les accions s’han de preparar per a aconseguir els objectius.
Mireia : Estem fent moltes coses està molt be. Però si hi han errors cal pensar que estem començant. No més el fet de reunir-nos és 30 persones totes les setmanes és molt positiu.
Paco. Si s’estan fent coses efectives ahir es va aconseguir detenir un desnonament.
Alberto .- Las acciones hay que prepararlas y para hacerlo se necesita un mètodo de trabajo. Hay que romper el discurso del pensamiento único y hacer saber que existen alternativas.
Josep .- Esta societat està regida pers poders molt potents. Hem planteje si estem disposat a agafar eixe poder i dirigir la societat.
Ramón : Lo que queremos es democracia real. No el poder para nosotros solos.

Javi : Planteja que per tindre poder cal ficar-se en el poder.

Isabel : Si hem aconseguit la dimissió de Camps per que no anem a aconseguir no pagar els deutes de la banca com a Islàndia.
Hugo . Creo más importante el cambio como persona de cada uno: ser persones más globales y solidarias, el ejemplo personal, animarà a otros a cambiar.

Lluís : Es manifesta clarament en l’assemblea al menys dues concepcions: una orientada al canvi personal interior i altra orientada a influir en sectors amples de la societat per a aconseguir els objectius del manifest. Ambdues orientacions han d’estar ací. Però hem de cercar l’ambit de coincidència.
Alberto : No son concepcions contradictòries.
Lluís Abans de tancar el tema proposa aprovar la proposta de Felix: Marcar objectius clars i concrets per a cada acció, preparar l’acció en coherència ambs els objectius i avaluar-la després en funció de la consecució dels objectius.
S’aprova la proposta per unanimitat.
8.- Informació de les comissions

Antonio i Hugo informen de l’acte de l’hort.

Antonio Anima a utilitzar l’N-1 . El banc de temps ja s’ha constituït quanta mes gent participe més ric i interessant serà.

9.- Proposta d’Orde del dia per la assemblea no decisòria del 2 de setembre .


La moderador serà Ana i el secretari Antonio.

Preparar les accions necessàries per a convocar l’assemblea del dia 9 amb la major assistència possible. Estat de la web i dels grups de correu.



Proposta d’Orde del dia per la assemblea del 9 de setembre.
1.- Lectura i aprovació. Si es cau, de l’acta de l’assemblea anterior.
2.- Torn obert de paraula (15minuts màxim)
3.-. Informar del treball realitzat per les comissions i l’assemblea de l’Eliana durant el més d’agost. 
4.- Preparació de la bicicletada segons la proposta ja presentada de la comissió de transports. Establiment d’objectius i mitjos necessaris. Formació d’una comissió per a dur endavant els acords
5.- Altres informacions.
6.- Convocatòria de la següent assemblea, ordre del dia. Moderador i secretari,




Acaba l’assemblea a les 10,30h amb 20 persones aproximadament.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada