dissabte, 23 de juliol del 2011

Acta assemblea 15m Camp de Túria 15/7/2011


ASSEMBLEA CAMP DE TÚRIA
Acta Reunió 15 de Juliol de 2011

1.- Reunió de les comissions.
2.- Lectura i aprovació de l'acta anterior.
3.- Resum de l'orde del dia de l’assemblea de hui.
4.- Torn de paraula lliure:
- Lluis, proposa aturar les assemblees durant Agost; al tractarse d'una proposta s'ajorna per al final.
- Josep, comenta fer un impuls del contacte per Internet i que totes i tots es donen d'alta al correu de assembleacampdeturia@googlegroups.com
- Toni, ofereix una còpia del video "El Mundo según Monsanto"; aleshores penjat a Internet també, i proposa fer un pase al Casal Jaume I sense concretar data. Aprofita per fer un comentari de l'ús de la xarxa N-1.
- Ana, proposa localitzar al integrants de la Comissió de Comunicacions pels problemes de funcionament del Blog; ella telefonarà a Amadeu i Miquel a Bernardo i ens comentarán a la propera assemblea com reprendre la tasca del Blog.
- Miquel, comenta sobre les propostes de l'Assemblea de Barris i Pobles en quant a la Monarquia, Dación de Pago, etc. Marta li comenta que no es l'assemblea la que està proposant aixó si no un grup de colaboració amb recolcament de l'Universitat i altres entitats per tractar de formalitzar propostes per via de les ILP's (Iniciatives Legislatives Populars)
- Ramón, es presenta voluntari per actualitzar al blog amb les actas durant el cap de setmana, peró que necessita les claus. També comenta sobre la manifestació a Madrid (24Jul) i demana informació si algú anirà, comentant Toni que ell i altres persones eixirán en cotxe el mateix dia, i Marta aclara que Assemblea de Barris i Pobles a València està organitzant viatjes en autobusos (5€/pax)
- Marta, fa resum de l'assemblea a L'Eliana en quant que fan un ordre del dia similar a l'actual de la de Camp de Túria, sobre propostes de horts urbans, material del 15M per escoles i altres, i que actualment el seu blog te unes 100 i pico correus de gent afegida i que l'assistencia, com a Llíria, ha anat baixant progresivament.
- Félix, comenta que ahir en el visionat del video "Inside Job" al Casal Jaume I es va comentar que encara no estava clar l'objetiu de l'assemblea i proposa debatre-lo.
5.- Resum de les accions de aquesta setmana:
- Javier (en representació de la C. Sobirania Alimentària), recorda la prevista per aquest diumenge 17 de Juliol a les 18h (a la Plaça Major de Llíria) sobre el curs de l'hort comunitari i visita a La Verdolaga.
- Lluis (en representación de la C. Socieconòmica), invita el proper dilluns 18 de Juliol a les 19h al Casal Jaume I on es faràn pancartes per l'acció del dia 20 de Juliol al Banc de Espanya a València, per a lo que demana una aportació voluntaria (finalmente 1€/pax.) per a la compra del material (que es fa càrrec de comprar Isabel) Ens recorda que la gent que vullga anar a la concentració, el grup eixirà en Metro a les 10:39h cap a València, juntanse amb el grup de L'Eliana.
Recorda que aquesta nit es farà un sopar al Parc de la Bombilla de Llíria sobre el funcionament dels Bancs de Temps.
Igualmente fa un comentari sobre els sous del banquers de Bankia (Rato, Olivas,...) estimat en 10 milions de €/any i per contra la seua intenció de cobrar comissions a les comptes corrents que tinguen un saldo inferior a 2.000€; comenta que, aprofitant la acció del Banc Espanya del dimecres 20 de Juliol, es farán pancartes en alussió a aquest tema.
Alberto, dins de aquesta comissió, comenta que enviarà un document de accions contra Bankia. i Javier, fa un comentari del bancs solidaris, cita el Banco Triodo indicant que ara ja te a València una sucursal (en internet www.triodo.es) que facilita més els tràmits d'alta al banc.
Per últim, Alberto fa el comentari de fer entrega de un escrit a la Directora del Banc de Espanya, ja aprovat en assemblea a L'Eliana; es llig i s'aprova per consens. L'escrit també ha segut enviat al correu de l'assemblea aquesta vesprada.
6.- Propostes de les comissió:
- Educació: Ana comenta sobre uns trailers a Internet d’una pelicula pendent d’editar de nom "La educación prohibida" i proposa, sense concretar data, veure-la a Setembre al Casal Jaume I. Es debat si fer uns pases als col.legis als pares, mares i alumnes, però s’ajorna el debat a Setembre.
- Sanitat: Isabel comenta sobre la xerrada de la Federación de Asociaciones en Defensa de la Sanidad Pública (FADSP; http://www.fadsp.org/) però comenta que te problemes per contactar en ells.
Lola comenta si estem interesats per fer una xerrada de Medicina Alternativa, a lo que la majoria diu que si; a Setembre faràn una proposta.
- Sobirania Alimentària: Alberto proposa uns tallers de consum de productes ecològics per a Setembre, i Alberto de L'Eliana comenta que portarà uns videos sobre consum per si aprofiten pels tallers.
- Cultura: Fèlix recorda que el proper taller de teatre, el dia 20 de Juliol, es farà a la Plaça del Ajuntament de L'Eliana de 19h a 21h, i que estàn treballant en altres accions artístiques per algú diumenge a Setembre.
- Formació: Joan comenta que el Casal Jaume I en Agost tanca normalment, però que podria obrirse puntualment i que a Setembre faràn altres propostes de xerradas/visionat de documentals.
- Socieconèmica: Lluis llig la proposta de modificació del manifest que comentaren la setmana anterior sobre el atur i algunes altres modificacions, enviada aquesta vesprada per correu. Quedem no obstant de llegir el document i propasar la seua modificación la propera assemblea on es faràn còpies en paper del document.
- Coordinació: Juan, comenta la proposta recollida a l’anterior assemblea per a l’aprovació de les propostes. Finalmente s’aprova el següent funcionament:
1er. Per consens directe (tots d’acord a la primera vegada)
2ón. Per consens indirecte (on no hi ha acord inicial i s’intentarà negociar i/o canviar la proposta fins arribar al consens), amb un màxim de 3 torns d’intent d’aprovació en consens.
3er. Per votació al 85%, indicant el nombre de persones i les raons d’aquelles persones contraries a l’aprovació.

Propostes al marge de les comissions:
- Retomant Josep el tema de l’ús del correu, finalmente s’acorda contactar amb la Comissió de Comunicacions i reactivar el blog i l’enviament de convocatòries per correu encara que siga a nivell personal.
- Marta retomant el tema de la xarxa N-1 comenta que les limitacións del blog no existeixen a N-1.
- Lluis, retomant la seua proposta de no fer assemblees a l’Agost, proposa un debat que finalmente aprova per consens que:
- les comissions que estiguen interesades treballen pel seu compte a l’estiu.
- que l’última assemblea de Juliol serà la propera setmana (22 de Juliol)
- que a Setembre el dia 2, tornarem a fer una pre-assemblea (no sobirana) per convocar oficalment per al 9 de Setembre.
- Hugo, tornant al comentari sobre el objetiu de l’assemblea raona sobre quantitat de gent que som en cada nova convocatòria, i Josep proposa tractar el tema en la propera assemblea i fer autocrítica. Ens fam comentaris sobre si tractar directament a l’assemblea de hui i sugerències de procediments per fer eficients les assemblees (Assemblea de Godella, per eixemple) finalmente s’aprova tractar en propera assemblea com a tema principal, quasi monogràfic.
- Fèlix, proposa fer una pancarta especial per rebre a gent nova a l’assemblea i recepcionarla explicant el funcionament, manifest, etc. No hi ha cap objeció.
7.- Proposta d’Orde del dia per la assemblea del 22 de Juliol
- Reunió de les Comisions: 30 min
- Aclaració dels problemas de funcionament de la Comissió de Comunicacions i propostes de solució.
- Resum de l’acció del dia 20 de Juliol al Banc de Espanya a València.
- Reflexió del objetiu de l’assemblea, autocritica del funcionament, etc.

- Lluis farà de secretari i Josep de moderador.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada